top of page
PIC03784.jpg

SPELENDERWIJS ONTSPANNEN
ontspanningslessen met de wobbel

Gun jij je kind...

 • een boost aan ontspanning en zelfvertrouwen?

 • rust in hoofd en lijf?

 • bewustwording van en leren omgaan met emoties?

 • positief (leren) denken?

 • creativiteit, spel en plezier met o.a. de wobbel (balansplank)?

 • een ontspanningsmoment na schooltijd met anderen?

 • dat hij/zij ontspanning- en stress verlagende technieken leert te gebruiken zodat je kind rustiger en kalmer kan blijven in spannende situaties?

 • minder stress, meer ontspanning?

  (weer) stralend zichzelf zijn?

Ik werk als rode draad met mijn eigen methodiek Relax! Stralend jezelf, ontwikkeld in samenwerking met Christel Lubse. Vanuit spelvorm en ontspanningstools wordt aandacht besteed aan de zes kenmerken van welbevinden van Professor Ferre Leavers (in voeling met jezelf, genieten, vitaliteit, openheid, ontspanning en zelfvertrouwen) waardoor kinderen leren zich rustig, gefocust en ontspannen te voelen.
 

Vanuit spelvorm en ontspanningstools wordt aandacht besteed aan deze zes kenmerken, zodat kinderen weer lekker in hun vel zitten. Een kind dat lekker in zijn vel zit zal beter om kunnen gaan met zijn emoties, met tegenslagen en tot groei, ontwikkeling en leren kunnen komen.

photo_5929243077464145662_y.jpg

Gun jij je kind een ontspanningsmomentje?

Dan is het zeker de moeite waard jouw kind kennis te laten maken met de lessen spelenderwijs ontspannen: een mooie combi van o.a. wobbelyoga en wobbelturnen met een 'Fonkelz sausje' erover heen!

Uitgangspunt: ‘vanuit bewustwording en ontspanning weer stralend jezelf.’ Deze laagdrempelige lessen helpen om ‘het volle hoofd’ leeg te maken, te ontspannen en daardoor beter te slapen, om te gaan met emoties, beter te concentreren en een positiever zelfbeeld en dus meer zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Met spelenderwijs ontspannen ontdekt je kind hoe het d.m.v. voelen van je weerbericht (je emoties), beweging en spel, eenvoudige yoga/stretchoefeningen, (zelf)massage, ontspannende verhalen en spelletjes om het zelfvertrouwen te versterken helemaal tot ontspanning kan komen. Daarnaast lopen ademspellen als rode draad door deze zes stappen heen. Je kind komt niet alleen tot ontspanning, hij/zij zit beter in z’n vel, krijgt meer zelfvertrouwen, kan zich beter concentreren, slaapt beter, kan beter met stress omgaan en leert zijn grenzen kennen en aangeven. Het kind krijgt ontspanningstools en sociale vaardigheden aangeleerd die hij de rest van zijn leven kan gebruiken!

Wat is SPELENDERWIJS ONTSPANNEN nog meer?

Spelenderwijs ontspannen is spelenderwijs tot ontspanning komen. Werken aan welbevinden en positieve gezondheid op een speelse en creatieve manier, zodat je kind op zijn/haar allermooist (weer) kan fonkelen, schitteren en stralen!

Gedurende de lessen maken we gebruik van de wobbel: een balansbord dat op een speelse wijze het lichaamsbewustzijn vergoot en creativiteit, balans en kracht stimuleert. Spelenderwijs van bewegen naar ontspanning met het wobbelboard.

Is jouw kind onrustig en klaagt het veel over een ‘vol hoofd’? Kan je kind zich moeilijk ontspannen en/of in slaap komen? Heeft hij/zij last van wisselende emoties en stemmingen? Weinig zelfvertrouwen en moeite met grenzen aangeven?

 

En/of wil jij dat jouw kind...
• zich (weer) als een vis in het water voelt
• zich gelukkig voelt
• volop plezier beleeft
• geniet en straalt
• zichzelf durft te zijn
• weet hoe het met emoties om kan gaan
• minder gestrest en overprikkeld is

 

Dat jouw kind leert….
• ontspanning- en stress reducerende technieken te gebruiken
• rustiger en kalmer te blijven in spannende situaties (bijv. toets, wedstrijd of sociale gebeurtenis)
• met negatieve stemmingen (gevoelens) om te gaan
• voor zichzelf te zorgen; van zichzelf te houden
• wat hen écht gelukkig maakt
• positief te denken
• welk effect inspanning en ontspanning heeft

Praktisch & agenda:

Duur: 1 uur
Leeftijd:
 6 t/m 12 jaar 
Dag en tijd: maandelijkse lessen, zie onderstaande agenda voor de geplande data
Locatie: in de studio van Fonkelz, Waterloostraat 16 Steyl
Investering: € 15,- 


De les gaat door bij minimaal 4 deelnemers.
Er is plek voor max. 8 kinderen.
Bij veel interesse wordt de groep opgesplitst in 2 leeftijdsgroepen (6-9 en 10-12 jaar).

PIC03735.jpg
 • Kan mijn kind ook zonder specifieke hulpvraag meedoen?
  Jazeker! Mijn activiteiten zijn bedoeld voor kinderen, jongeren en hun ouders/opvoeders die de sociaal-emotionele vaardigheden willen versterken. Dit kan zeker ook preventief, als investering in het welbevinden van je kind. Een aanrader zelfs!
 • Wat bedoel je met de 6 kenmerken van welbevinden, gekoppeld aan ontspanning?
  De zes kenmerken van welbevinden zijn: Voelen: in voeling met zichzelf Met dit onderdeel leren kinderen te voelen hoe het met hen gaat, te aarden en gronden. Met behulp van 'Hoe is je weerbericht?' leren kinderen hun emoties beter te voelen, te herkennen, te benoemen en ze te reguleren. Ook de zintuigen worden in dit onderdeel ingezet. Genieten Plezier maken, lachen, volop kletsen en genieten. D.m.v. spelletjes, dans en muziek maken de kinderen plezier, lachen ze zodat de zon in hen volop straalt en ze weer voldoende op kunnen laden en energie hebben om weer vooruit te kunnen. Vitaliteit Een kind straalt van levenslust en vol energie: de blik is levendig en open. De lichaamshouding is opgericht. Het kind kijkt je aan met opgeheven hoofd en staat in zijn kracht. Met behulp van eenvoudige yogahoudingen leren kinderen (weer) in hun kracht te staan, krijgen ze weer energie en voelen ze zich weer fitter. Openheid Open staan voor jezelf en de ander, complimenten kunnen ontvangen en geven, samenwerken. Vanuit (onderlinge) kindermassage stil staan bij wat je voelt en leren je grenzen aan te geven. Daarnaast open staan en verbinden met de ander. Ontspanning en innerlijke rust Zit een kind lekker in zijn vel, dan geeft het een ontspannen indruk. Het kind voelt zich in geen enkel opzicht bedreigd. Het gezicht is open en de spieren zijn niet gespannen. Even helemaal tot innerlijke rust en ontspanning kunnen komen zodat je lijf en je geest weer opladen met behulp van visualisatie en meditatieverhaaltjes, mandala's en/of creatieve knutselactiviteiten. Zelfvertrouwen Een kind dat zelfverzekerd is en straalt vol zelfvertrouwen met gevoel van eigenwaarde laat dit zien in een ‘trotse’ houding: het voelt zich ‘groot’ en ‘sterk’ . Het kind heeft een positieve zelfbeeld wat de basis voor weerbaarheid is: het kind laat niet zomaar over zich heen lopen, het is assertief en wordt niet te snel van zijn stuk gebracht. Met behulp van positieve zinnen, zonnestraaltjes voor iedere dag, wordt een speelse aanzet gegeven om het kind te laten groeien in zijn zelfvertrouwen, zelfbewustwording en zijn positief denken. Zodat het (weer) lekker in zijn vel zit en de hele wereld aan kan.

Wel interesse in de ontspanningslessen voor jouw kind maar past de dag of tijd niet? Staat de juiste leeftijd er niet tussen? Wil je liever een privé les voor je kind, met een vriendje/vriendinnetje of voor jou en je kind samen (ouder & kind les)? Graag een combinatie maken met kindermassage? Of heb je interesse op een ontspanningsles op locatie, bijvoorbeeld op school of bij de BSO?

 

Neem dan contact met me op, samen kijken we naar de mogelijkheden!

bottom of page