top of page

Super leuk dat je de gratis ontspanposter hebt aangevraagd! 

Download hem hieronder en ga er lekker mee aan de slag. Komende 2 weken inspireer ik je af en toe via de mail met wat fijne aanvulling. 


 

 

 

 

 

Waarom een ontspanposter?

Omdat we ouders en professionals die met kinderen werken, willen inspireren om spelenderwijs meer aandacht te besteden aan ontspanning.

Ontspannen kan heel eenvoudig: door te bewegen, te doen wat je leuk vindt, naar muziek luisteren, lachen en plezier maken, kleuren, een ontspanningsoefening te doen en dus ook door deze praktische tips/oefeningen te doen.

 

In een drukke maatschappij, waar prestatiedruk nog steeds volop aanwezig is, hebben we samen de taak om kinderen daar de dag heen te helpen te ontladen en weer op te opladen zodat ze lekker(der) in hun vel zitten. Zodat ze spelenderwijs kennismaken met allerlei ontspanningstools die ze zelf leren in te gaan zetten om te zorgen voor balans tussen in- en ontspanning.

 

Ook wij volwassen vinden het vaak lastig om een goede balans te vinden tussen in- en ontspanning. Daarom extra belangrijk om er samen aandacht voor te hebben en ontspanning als basis een plek te geven in onze dagelijkse routines. Kinderen leren door dat wat ze zien als voorbeeld.

 

Help jij mee om onze missie 'Vanuit ontspanning spelenderwijs (weer) lekker(der) in je vel!' uit te dragen?

Vertel anderen over de ontspanposter en laat ze hem downloaden via de website ♥.

Deze download is voortgekomen uit de methodiek Relax! Stralend jezelf. Een methodiek gericht op de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Deze methodiek heb ik ontwikkeld samen met Chantal Berends van Fonkelz kindercoaching.


Ben jij professional neem dan zeker ook eens een kijkje op de website van Relax! Stralend jezelf.  Je vindt als professional hier gratis downloads om in te zetten in jouw werk met kinderen en ouders.

bottom of page