top of page

Leuk je te ontmoeten, ik ben Chantal!

Al op de opleiding tot leerkracht basisonderwijs (pabo) vond ik alles rondom de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen erg interessant. Hoe zit iemand in zijn of haar vel en hoe kan ik daar het beste bij helpen? Ik zag en voelde veel gebeuren bij kinderen in mijn klas, zowel op school als in de thuissituatie.

Chantal Berends_2009151036327812_AL.jpg

Sociaal-emotionele ontwikkeling

Moeilijk keuzes kunnen maken, je af en toe niet begrepen of anders voelen, diep en veel nadenken, perfectionistisch zijn en de lat hoog leggen voor mezelf. Ik weet als geen ander hoe dit je een onrustig gevoel kan geven, niet wetende wat je met al die emoties en gevoelens aan moet. Vanaf 2010 ben ik me verder gaan verdiepen in het coachen van kinderen en ben ik gestart met de opleiding nieuwetijdskindercoach. Vanaf toen ben ik mijn eigen zoektocht gaan combineren met de zoektocht van kinderen. Dit heeft me vele mooie inzichten gegeven.

 

In de huidige maatschappij lijkt iedereen lijkt het maar drukker te krijgen. Kinderen hebben vaak al op jonge leeftijd last van spanningen en klachten, zoals buikpijn en hoofdpijn. Ze ‘moeten’ verwachtingen waar maken en voelen dit in hun hele lijf, krijgen veel prikkels te verwerken en veel kinderen (maar ook jongeren en volwassenen) hebben moeite om deze drukte bij te benen. Ze hebben net dat stukje extra aandacht en ontspanning nodig, waar thuis of op school (even) geen ruimte of kennis voor is. Door mijn achtergrond als leerkracht, eigen gevoeligheid en mijn passie voor het werken met kinderen, voelde ik steeds meer de behoefte om hiermee aan de slag te gaan.

In 2016 kwam Relax Kids, lessen in ontspanning en mindfulness, op mijn pad en dit was voor mij het laatste zetje om mijn eigen praktijk te starten als kinder- en ontspanningscoach: Fonkelz Kindercoaching werd geboren!

PIC03859.jpg

Meer over mij

Ik ben Chantal Berends, getrouwd met Rob en trotse mama van Isa en Tygo. Samen wonen we in het mooie Steyl, vlakbij Venlo. Vanuit mijn jarenlange ervaring als leerkracht in het basisonderwijs, ben ik sinds 2016 eigenaar van Fonkelz Kindercoaching.

 

Als kinder- en ontspanningscoach werk ik oplossingsgericht. Kinderen spelenderwijs leren ontspannen, meer rust in hun hoofd laten ervaren en (weer) laten schitteren en stralen is mijn missie. Samen gaan we op zoek naar talenten en kwaliteiten, waarbij er bewustwording ontstaat. Hierdoor vindt er een positieve verandering plaats, wat zorgt voor meer zelfvertrouwen en een positiever zelfbeeld.

Ik ga ervan uit dat het kind zelf weet wat het nodig heeft. Door de juiste vragen op de juiste wijze te stellen wordt het kind zich bewust van bij hem of haar passende oplossingen. Als de oplossing gevonden is en jullie kind weer lekker in zijn of haar vel zit, kunnen jullie op eigen kracht weer verder.

 

Kindercoaching is geen therapie, ik stel geen diagnose en werk niet met etiketten of labels. Ik kijk naar het unieke kind!
 

Wat anderen over mij zeggen…

Enthousiast, positief, empathisch, spontaan, creatief, oprecht, muzikaal, rustig, zorgzaam en sociaal.

PIC03835.jpg

Over Fonkelz

Bij Fonkelz draait alles om de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Bewustwording van emoties, inzicht in talenten en kwaliteiten, verbinding met jezelf en de ander, ontspanning, oprechte aandacht en gezelligheid staan voor mij centraal. In mijn werk, maar ook als mens. ‘Wat je aandacht geeft groeit’ en ‘achter ieder gedrag zit een behoefte‘ zijn zinnen die me inspireren.  Oprechte aandacht, je gezien en gehoord voelen, mag hier zeker niet in ontbreken. Een kind dat niet lekker in zijn vel zit, staat onvoldoende open om te leren.

Resultaat:

Kinderen ontdekken bij mij wat ze nodig hebben om zich (weer) vrolijker, rustiger en zelfverzekerder te kunnen voelen. Spelenderwijs leer ik ze ontspanningstools aan en laat ik ze door eigen bewustwording (weer) lekker in hun vel zitten, zodat die onrustige hoofden wat leger worden en ze meer rust ervaren. Zo kunnen kinderen weer vol zelfvertrouwen in het leven staan en schitteren op hun allermooist!

Je mag bij mij zijn wie je bent. Met oprechte zorg en aandacht kijk ik graag een stukje met je mee, en bied ik hulp of begeleiding waar dat nodig is.

Wie goed in z’n vel zit en zelfbewust is, is veel beter in staat nieuwe dingen op te nemen en te verwerken. Mijn motto:

‘spelenderwijs vanuit bewustwording en ontspanning (weer) stralend jezelf zijn!’

20220901_162603.jpg

EEN GREEP UIT MIJN WERKVORMEN

 • Mijn eigen methodiek Relax! Stralend jezelf, ontwikkeld in samenwerking met Christel Lubse (www.relaxstralendjezelf.nl)

 • Kindercoachmethode Coachee! 

 • GevoelsVerkenner (licentietrainer)

 • Krachtstenenspel 

 • Schatgravers (licentietrainer), KompasVinder en andere mooie methodes en ‘spellen’

 • SOS kinderen en emoties

 • Kindermassage (o.a. licentietrainer Happy Kids Massage)

 • GroepsGeluk, systemisch werken in de klas en gecertificeerd OnderwijsOpsteller

 • Relax Kids (gecertificeerd coach)

 • Boekgesprekjes met ....

 • (Prenten)boeken en creatieve werkvormen

Leuke weetjes over mij…

 • Ik hou van ijsjes eten in de zomer, liefst Italiaans ijs. Sowieso kan ik van de zon enorm genieten (ik hou echt niet van regen!) en kom ik helemaal tot rust bij water. Ik ben dan ook bijna dagelijks te vinden aan de Maas voor een wandeling.

 • Zingen en dansen op een swingend liedje, I love it! Samen met mijn kinderen gaat de volumeknop nog wel eens omhoog en swingen we er in de huiskamer op los. Heerlijk om zo samen te genieten, ontladen en plezier te beleven!

 • Ik hou niet van stempels en ‘in een hokje geplaatst worden’.

 • Ik ben een echte huismus en maak het dan ook graag gezellig met kaarsjes, een goed boek en een kopje thee. Wist je dat ik iets heb met die leuke theevragen? Ik kan dan heerlijk mijmer over mijn antwoord.

 • Ik hou van campings en mooie reizen maken met mijn gezin: quality time en herinneringen maken!

 • Ik probeer altijd het positieve in iemand te zien en ben iemand die het glas halfvol heeft in plaats van half leeg.

PIC03532.jpg

Pssst….wist je dat ik in mijn studio een hele verzameling (thee)kopjes heb? Iedereen die bij mij komt, groot of klein, mag zijn of haar eigen kopje kiezen om iets lekkers uit te drinken!

Chantal Berends_2009151036477822_AL.jpg

Kennismaken? Leuk!

Mail, bel of app me dan voor een gratis en vrijblijvende afspraak van 30 minuten, waarin je kunt sparren met mij over je eventuele hulpvraag. Sfeerproeven in de studio kan ook, je bent van harte welkom!

Zie ik je snel?

Fonkelende groetjes,

 

Chantal Berends

Kinder- en ontspanningscoach 

 • Pinterest
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Instagram
Chantal Berends_2009151056527921_AL.jpg
bottom of page